THE GROTTO

This client already lived in the building, but desired an additional getaway within the same building; a space to entertain larger crowds, host board meetings, and allow for a guest suite. Warm colors and textures were the answer. An enormous custom-designed dining table of wood timbers reclaimed from a Missouri barn added a homey touch. The entertainment cabinet clad in reclaimed barn wood hides the TV and a murphy bed. An awkward zone under the stairs became a daybed, perfect for reading, naps or a good chat. The warm, rough woods are complemented with punches of color.

This industrial, concrete structure, built in the 1920’s, housed an electrical manufacturing company. ¬†Recently converted into condos, this unit needed some warmth, but keeping the original essence was important. Eames chairs, a green leather chair, and striped and patterned fabrics add vibrant character. The accents were selected in keeping with the theme of industry: gears, ancient light bulbs, a collection of oil cans, and an antique toolbox.