DUTCH HOUSE

This Brookside Dutch Colonial was torn down to the studs for a complete modern renovation. The dining room originally had doors to a closet and the kitchen, and a large opening that led awkwardly to another room and the laundry area. To maximize this inefficient space, we removed the wall between the kitchen and dining room, opening up space and creating a larger kitchen with windows that allowed the light to pour in. Clean, crisp lines blend together with original trim, transitional rift sawn oak cabinets, soapstone and quartz counters, and Calcutta Gold marble to create a sleek style in the family’s new, modern open space. The family is now able to share dinners at the peninsula and dining table, and maximize storage. The powder and laundry rooms were reconfigured for the utmost efficiency. The master suite was redesigned to open up a large master closet and a beautiful, light-filled master bath. We also created a colorful kids’ bath.